čtvrtek 12. srpna 2021

Parný víkend? Hurá do Plas!

 Tento výlet zaujme jak rodiny s dětmi, tak samotné dospělé.

Pro zvětšení klikni

 

1 Začneme na záchytném parkovišti v centru dění (zdarma), nebo na zastávce Plasy, která je hned vedle. V autobuse z Plzně, který odjíždí z CAN a dále přes zastávky U Gery, Okounovou a Bolevec, můžete platit jízdné plzeňskou kartou.

2 Dle věku osazenstva pokračujeme prohlídkou soukromé ZOO, která je coby kamenem dohodil. Uvidíte papoušky, želvy, opičky ale i velké šelmy, jako jsou lvi a tygři. Pokud už jsou vaše děti větší, připlaťte si za minigolf, jehož dráhy se nacházejí přímo vedle klecí se zvěří, uvidíte ji tak dokonce lépe, než obyčejný návštěvník. Prohlídka končí u bufetu, kde seženete klasiku jako je párek v rohlíku, bramboráčky nebo smažák.

2a Alternativou pro ty, kteří jsou na "vážnou" kulturu je nedaleký Plaský klášter s pivovarem.

3 Pokud chcete k jídlu něco pořádného, ihned vedle ZOO je Pivovarský šenk, kde si můžete objednat od guláše a kachny přes steaky až po burgery. Na čepu můžete ochutnat několik místních pivních speciálů, a domů si je potom odvézt i v lahvi.

4 Po pořádném obědě nazapomeňte dětem slíbit i zmrzlinu, na parkovišti jsme vybrali stánek s tou místní, z nedaleké Kaznějovské zmrzlinárny. Není jen tak ledajaká, čtěte a ochutnejte, je výborná.

 5 Než zmrzlinu dojíte, zvládnete dojít k přírodnímu koupališti, jehož bílá pláž září zpoza rybníka. Zde se zrelaxují velcí i malí, kdyby jim to bylo málo, součástí je dětské hřiště s několika atrakcemi. Vstup zdarma. A když obejdete rybník dokola, jste zpátky na zastávce.

Pokud už počasí nepřeje, mezi parkovištěm a rybníkem se můžete napojit na plaskou Naučnou stezku, jejíž okruh vede podél říčky Střely a nemá více než 5km.

Že byste chtěli ještě něco navíc? Třeba řemeslný jarmark, nebo pouť, houpačky a kolotoče? O víkendu 14. a 15. 8. 2021 to můžete mít všechno. A nebo si vyberte nějaký klidnější den...

Žádné komentáře:

Okomentovat