neděle 23. ledna 2022

Kávová zrna

Cukroví už dávno došlo, ale chuť zakousnout nějakou dobrůtku v tomto pošmourném počasí zůstala. Ve skříni se o slovo hlásila cihlička marcipánu. Tak jsem vyrobila něco mezi pražskou koulí a bramborou.

Ingredience na 10ks

100g piškotů

70 g másla

dvě hrsti slunečnicových semínek

2 lžíce instantního cappuccina

2 lžíce cukru moučka

1/2 lžičky kardamomu

 

na obalení

250 g marcipánu

holandské kakao 

 

Přísady podrtíme a tím i smícháme v mixeru. Rukou spojíme v těsto a rozdělíme na 10 porcí, ze kterých vyválíme koule. Ty obalíme v marcipánu, nic si nedělejte z toho, když to praská, kakao to zakamufluje. Hotové zákusky vytvarujeme držadlem nože do kávových zrn, nebo čokoládových zadků, jak to trefně pojmenovaly děti.


2 komentáře: