Očištěnou zeleninu (mrkev, celer, petržel, česnek a cibuli) rozsekám v mixeru nadrobno a dám zkaramelizovat na pánev. Poté přidám mleté maso, směs vepřového a hovězího, kterou je třeba vařečkou rozmělnit. Když je i maso opečené, přiliji rajčatovou passatu a nechám chvíli podusit.
Na závěr zvolíme jednu z variant koření: (omáčky jsem vařila cca 8 porcí)
- 1 lžíce balsamico octa, 2 lžíce cukru, špetka soli, citronová kůra, nať petržele
- čtyři čtverečky hořké čokolády, lžička skořice, špetka soli
Podáváme s těstovinami a strouhaným parmezánem.
Já ji mám nejraději s pappardelle.
OdpovědětVymazatTo není špatný nápad, nejlépe domácí, ale bojím se, že by všechno maso zůstalo na talíři. My jsme si dali vrtule.
Vymazat