neděle 20. března 2022

Bubla podruhé

 Dnes se podíváme, kam se můžete dostat, když vás doma nad fotkou zaujme detail v dáli, kterého byste si bez přiblížení snad ani nevšimli.

Při minulé vycházce jsme se seznámili se dvěma secesními domy v Hálkově ulici v Plzni, při té příležitosti jsem vyfotila jeřáb pracující na stavbě "kostky" na střeše dalšího z nich. Na fotce mě potom zaujal dům sousední, leč osud tomu nepřál, při pátrání jsem narazila hlavně na informace o domu rozestavěném.

Ukázalo se, že patří též do díla stavitele Bubly a díky rozestavěnému projektu a informovanosti realitní kanceláře se dnes můžeme pokochat nejen exteriérem. Zde ulice na obrázku z roku 1913:

 

 Dům "U havíře" před stavbou: 


Nahlédnout můžeme i do zrekonstruovaných interiérů domu:




 Nebo se pokochat výhledem z půdy:



Z půdy, která zmizí a místo ní přijdou další tři patra, dle návrhu:

Obnovení původní zdobné fasády je tedy nějakým způsobem v plánu, právě teď je na tom dům takhle a já doufám, že se nám secesní tvary vrátí...

 Realitní kanceláři děkuji za pořízení fotografií, aby nezmizely se smazáním inzerátu, vyvěšuji je pro všechny milovníky města a architektury i sem. Zajímá vás, jak stavba dopadne? A potřebujete též nutně vědět více o domě, který vyčuhuje za jeřábem?

 


2 komentáře: