sobota 26. března 2022

Dvě variace na boloňskou omáčku

Boloňskou omáčku asi vaří sem tam každý, zvláště mezi dětmi je pak velice oblíbená. Takhle se vaří u nás doma:

Očištěnou zeleninu (mrkev, celer, petržel, česnek a cibuli) rozsekám v mixeru nadrobno a dám zkaramelizovat na pánev. Poté přidám mleté maso, směs vepřového a hovězího, kterou je třeba vařečkou rozmělnit. Když je i maso opečené, přiliji rajčatovou passatu a nechám chvíli podusit.

Na závěr zvolíme jednu z variant koření:    (omáčky jsem vařila cca 8 porcí)

  • 1 lžíce balsamico octa, 2 lžíce cukru, špetka soli, citronová kůra, nať petržele
  • čtyři čtverečky hořké čokolády, lžička skořice, špetka soli

 Podáváme s těstovinami a strouhaným parmezánem.

 

2 komentáře:

  1. Já ji mám nejraději s pappardelle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To není špatný nápad, nejlépe domácí, ale bojím se, že by všechno maso zůstalo na talíři. My jsme si dali vrtule.

      Vymazat