1kg hovězí kližky
1 lahev černého piva
koření dle chuti
Maso si nejdříve na oleji zprudka opeču ze všech stran, a dělám to rovnou v pekáčku. Potom ho podliju asi čtvrtlitrem piva, přiklopím horní částí pekáčku a peču 2,5h na 180°C horkovzdušně.
Kdo na to nemá nervy, průběžně kontroluje a podlévá. Po upečení (měla jsem maso naporcované na menší kusy) už by maso mělo jít trhat vidličkou. Natrhané maso okořeníme třeba klasikou majoránka + česnek, nebo uděláme exotiku med, zázvor, šťáva a kůra z limety. Dolijeme pivo, promícháme a ještě necháme chvíli prohřát.
Bez koření se maso hodí do burgerů, s kořením podáváme s bramborami, ke sladké verzi jsem udělala kapustový salát.
Jak je v tom černé pivo, tak to musí být fajn, rozzářil se Cyberštamgast.
OdpovědětVymazatDíky za typ, myslím, že bych u svých skoro dvoumetrových masožravců možla zabodovat, jen se zeptám, mohu vyměnit klišku za přední hovězí ?
OdpovědětVymazatDůležité je, aby bylo maso trochu tučné, jde to třeba i z krku. Pokud se bojíš šlach, tak ty se při téhle úpravě úplně rozpečou a ztratí.
OdpovědětVymazat