Krásné počasí se konečně vylouplo a kdo má možnost, tráví čas venku a na cestách. Přináším tři nápady, jak si to ulehčit v kuchyni při bojových podmínkách.
1. k dispozici je jen rychlovarná konvice
S tím se setkáme často na cestách, když restaurace není možnost, z další bagety už se nám dělá šoufl a máme chuť na teplé jídlo. Vzpomeňte, že existuje kuskus. Přivezte si ho ve vodotěsné plastové krabičce, zalijte vroucí vodou, přiklopte víčkem a nechte 5 minut odstát. Stačí přimíchat konzervu dle vlastní chuti, my rádi třeba tuňáka s rajčatovou omáčkou, a jídlo je na stole.
2. varianta nouze
Jsou tři ráno, právě jste se vrátili domů z rakouské lyžovačky, máte chřipku jako trám a chuť na nějaké výživné domácí jídlo. Pro tento (a další případy) přechováváme doma v mrazáku balení pelmení (seženete v ruském obchodě). Jde o těstoviny plněné masem, narozdíl od tortellin různých druhů, které se u nás dají sehnat, toto se dá jíst. Uvařené jsou asi za tři minuty, já je mám ráda tak, jak mi je doporučila paní prodavačka, totiž s máslem a zelenou petrželkou.
3. není čas
Pokud nejste dopředu připraveni a vybaveni surovinami, ale rádi byste se rychle najedli, možná že doma najdete alespoň brambory. Víte, že v mikrovlnce je uvaříte za cca 5 min (dle velikosti)? Pěkně ve slupce, bez loupání. Troubu pusťte na plný výkon a brambory co 3 min otočte, ať jsou provařené rovnoměrně. Plátek másla a špetka soli stačí, možná vzpomenete i na divočejší kombinace ze studentských let...
Jaké jsou vaše tajné zbraně?
Brambory na loupačku.
OdpovědětVymazatBrambory tak to by šlo, ty stačí jen posolit....
OdpovědětVymazatTo s tím kuskusem je fakt dobrý tip na nouzovku. Nenapadlo by mě to, a přitom je to tak jednoduché :-)
OdpovědětVymazat