pátek 5. srpna 2022

První úroda z balkonu

Z rajčete "z ledničky"
 Letošní úroda nebude z největších, ale něco se najde. Pozdě jsem sela, ve hnojení nejsem tak důsledná, jak bych si přála, do toho dovolené a úmorná vedra... Již sklízíme první rajčátka tyčková, ze středních ze supermarketu se v obou rostlinách vykřížila též rajčata velká, ale ještě nedozrála, uvidíme, jaká bude chuť. Z cherry odrůd tu mám tyto tři pány na holení, zatímco kulatá jsou trpasličí a včetně květináče jsou člověku sotva po kolena, ta paprikotvará už mají dobře přes dva metry, ale plodů letos ani u jedněch není mnoho.


Cherry odrůdy
 Dále dozrál letošní pokus - jahodový špenát. Na našem slunném balkoně se mu ale moc nedaří, zkuste ho v polostínu. Ovoce chuťově něco mezi moruší a chia, je to totiž samé semínko. Alespoň na pohled je to hezké, pokud to netrpí sluncem, jako u nás.

Polední příspěvek k jídlu není, ale hodí se do roku pavouka - tipuju to na běžníka kopretinového.
Babí léto vzývá oblaka

 

3 komentáře:

  1. Běžníci jsou zajímaví tvorové - cituji Wikipedii: "Své zbarvení obvykle přizpůsobuje barvě podkladu – tento proces se uskutečňuje na základě přesunu tělesných pigmentů hlouběji do těla. Této barevné proměny, která je řízena zrakem běžníka, je schopná jenom samice, přičemž tento proces trvá několik dní, než je zcela dokončen. Kořist běžníka je často větší než on sám, nejčastěji se jí stávají včely, pestřenky a motýli." Zdá se, že ten běžník na tvém snímku ještě barvu nezměnil nebo to není samice.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když mi via "Kontaktujte Tlusťjocha" na mém blogu napíšeš svoji mailovou adresu, tak ti mohu poslat nějaké své křížovky k Roku pavouka.

      Vymazat
    2. Díky, ale mně křížovky vůbec nejdou...

      Vymazat