Přináším několik tipů na poněkud alkoholické zpracování úrody.
První tip je velmi jednoduchý, jedná se o tzv. jeřabinové víno, jde o bílé víno, ve kterém jsou vylouhované jeřabiny. Základem a jedinou možnou potíží jsou zde jeřabiny. Jeřabiny jsou obecně jedlé, jen některé druhy jsou hořké a prakticky nepoživatelné. Z takových jsem si víno udělala loni...no ani letos, po roce staření to není lepší a nedá se požít více jak jeden panák najednou, ostatně má to fungovat jako medicína, bohatá na vitamin C. Pokud se budete o něco podobného pokoušet, doporučuji méně častý jeřáb muk, nebo zkrátka svoje jeřabiny nejdříve ochutnejte...
A tip na závěr, pokud chystáte tekuté dárky, jako vína či sirupy, oceníte nádoby, které mají tvar lahve (a hezky vypadají) a přesto mají patentní zavařovací uzávěr. Ty moje jsou z IKEA.
Žádné komentáře:
Okomentovat