neděle 5. září 2021

Zbyla rýže

 Vždycky, když nám zbyde rýže, dostanu chuť na rýžové koláčky.

 Potom si najdu na internetu, jak se vyrábějí, a chuť mě přechází. Jemný rýžový škrob s cukrem, to zkrátka není kombinace, která by mne lákala. Raději bych něco konzistence müsli tyčinky, do čeho se dá zakousnout. Navíc, rýžové koláčky se vůbec nedělají z vařené rýže.

A tak jsem si našla vlastní způsob. Vařenou rýži, ať už basmati, jasmínovou či kulatozrnnou a klidně trochu oschlou, smícháme s několika lžícemi mléka či smetany, hrstí čerstvé máty a nahrubo pomixujeme. Přidáme chia semínka a cukr dle chuti. Z výsledné hmoty tvarujeme kuličky a obalujeme v kokosu, nebo, pokud máme raději vlhčí konzistenci, necháme ve formičkách vychladit jako pudink. Druhý den vás osvěží.

Další kombinací příchutí může být třeba meduňka a brusinky, zkrátka, co máte rádi a připraveno ve spíži.

Žádné komentáře:

Okomentovat