čtvrtek 24. února 2022

Cheesecake

Tento recept je spíš pro ty, co se nebojí a jsou zvyklí vařit a péct "od ruky". Kdo se bojí, použije recept z Kuchařky pro dceru.

úterý 22. února 2022

Život je sladký!


 Naše plzeňská knihovna knížky nejen půjčuje, ale také vydává. V roce 2020 vyšla čtyřsetstránková bichle o historii cukrářského řemesla na Plzeňsku a několik exemplářů je k vypůjčení, to jsem si nemohla nechat ujít.

neděle 20. února 2022

pátek 18. února 2022

Únorová zahrádka II - pryč s roštím

 

O tom, že letos žádné větší prořezávky v zahrádce nechystám, už jsem psala. Ale udělalo se tak pěkně, že jsem poprvé popadla zahradní náčiní a vyrazila do terénu. Pár nehezkých suchých stonků ke zkrácení se přecijen našlo. 

středa 16. února 2022

Karob a jak mu přijít na chuť

 V našich končinách se s karobem setkáte ve formě prášku, většinou v obchodech se zdravou výživou. Používá se jako levnější alternativa kakaa.

pondělí 14. února 2022

Svérázná krása

 Nemyslela jsem, že budu mít co napsat k tématu móda, než jsem zapadla do jedné plzeňské zaječí nory (z angl. rabbit hole - pro více info se vydej po stopách Alenky...či Alice?).

sobota 12. února 2022

Chcete umřít hlady?

Nedávný příspěvek v Cihelně mě navedl na článek na Seznamu, ohledně bio-eko změn v našem zemědělství. Je třeba zastavit erozi, Bu Bu Bu! Konzultuje biolog a zoolog University Karlovy.