Nám přebyla rajčata dokonce červená a poprala jsem se s tím asi takto:
Jednu dávku jsem udělala ve stylu kimči, se zelím, zázvorem, česnekem a chilli, druhou bůhvíproč inspirovala vzpomínka na brusinky - k rajčatům a zelí jsem přidala kopr, citron a jalovčinky. Oba druhy jsem dolila octovým nálevem a klasicky zavařila.
Další surovinou, kterou je na podzim možno zpracovat, jsou jablka. Letos mě zaujalo, patrně americké, "jablečné máslo". Asi, že se výsledek leskne, jinak to s máslem nemá nic společného. Jde o pomalu rozvářená (včetně slupek) jablka s kořením.S úspěchem zde využijeme pomalý hrnec, máme-li ho. Všechny recepty se sice tvářily, že jsou pro brzkou spotřebu, já jsem však postupovala stejně, jako při konzervování džemů - a zatím drží, i když cukerná složka je nižší, než obvykle. A pochopitelně, výsledek může posloužit jako hezký dárek...A protože jsem nebyla schopná stáhnout fotky, je tu tenhle článek s minimálně měsíčním zpožděním, takže rajčata už si asi nezavaříte, ale jablek je pořád ještě dost a do vánoc se to stihne...
Vše, v čem je chilli, mám rád...
OdpovědětVymazat