středa 19. července 2023

Zchlaď děti v Nevřeni

Do vsi nedaleko Plzně se dostanete z Terminálu Hlavní nádraží či autobusem č. 363 od Nemocnice Lochotín a vystoupíte přímo u dětského hřiště před pokladnou. Ta se nachází v Centru Caolinu, kde si nejen vyzvednete vstupenky, ale seženete i drobné občerstvení (sušenky, nanuk, točený Birell apod.), k dispozici jsou čisté toalety (i s přebalovadlem). Venku děti zaujme velká trampolína.

Centrum Caolinum

 

Ta ale není atrakcí dnešního dne, tou je bývalý důl na kaolin. Vybavte se pevnou obuví a oblečním do 10°C. Prohlídky probíhají ve 13, 14 a 15h, o těchto prázdninách(2023) v úterý, pátek, sobotu a neděli. Vstup od 4 let věku. Prohlídka trvá cca hodinku.

Vyražte včas, ke vstupu do dolu je to ještě nějaká cesta a děti se budou chtít vyřádit na krásně provedené naučné stezce, která k dolu vede. A cestou možná potkáte i nějakou tu borůvku. Já bych klidně vyrazila i hodinu předem, zbylou minutu můžete věnovat svačině a převlíkačce před dolem.

Stezku ilustroval Dalibor Nesnídal

Pokud se vám v Nevřeni bude líbit tak, jako nám, a ujede vám i poslední autobus, další jezdí ze zastávky Nevřeň, Nová hospoda, která je něco přes kilometr po silnici přes pole (tedy po slunci, ale večer se to dá).

Tohoto výletu určitě nebudete litovat, i když dostat se do zastávky Nevřeň v ten správný čas je poněkud výzva. Jedete-li na výlet mimo prázdniny, zkontrolujte otevírací doby ZDE.

1 komentář: