úterý 25. července 2023

Po červené k vrcholu

 Nevím, jak se to stalo, ale já i muž máme "na sport" vyčleněno červené oblečení. Asi že u nás na běžné nošení není rudá příliš v oblibě. A pak za to může přesvědčení mého příbuzenstva, že mi červená sluší a že si sama nekoupím drahé funkční oblečení, tak jsem obdržela několik kusů darem.

Mám přímo vyčleněnou hromádku "do přírody" v krabici pod postelí. Při balení se to ohromně hodí. A v červených odstínech tam mám snad všechno, celý týden pak chodím podivně sladěná.

Jak jste již pochopili, letos jsme byli v Krkonoších. V horách se výrazná barva hodí, při čtení jmen v kapličce obětí mně překvapilo, že lidé zde umírají do dnešních dní, co rok dva si i naše Krkonoše na někom smlsnou. Byla jsem tu již mockrát, ale i tak mne horské počasí dokázalo překvapit, túru v tak silném a ledovém větru nepamatuju. Celý výlet v kapuci. Proto jsem hned v údolí sáhla po letošním módním hitu, myslím, že se designově vážně podařil (a je tam červená).

Bez čelenky na hřebeny nelez
Na druhý den pro změnu bylo slunečno, takže jsem k větrem ošlehaným suchým rtům přidala spálený nos. Takže bacha, když jdeš na vrchol, mysli příště na červenou.

PS. Víte, že turistická červená značí právě hřebenové či dálkové trasy, zatímco modrá značka vás provede po významnějších trasách, zelená barva je určená pro místní trasy a žlutá je spojovací na zkratkách a po kratších cestách?

2 komentáře:

  1. Pěkně sladěné oblečení, včetně toho nosu :D Mně se taky vždycky na sluníčku nejdřív spálí nos úplně do ruda, a pak až ten zbytek :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, jakožto bývalý skaut o značkách něco vím. Výletům a výpravám zdar.

    OdpovědětVymazat