pondělí 4. prosince 2023

Zabavte děti cukrovím

Advent je v plném proudu, nikdy ale není pozdě rozšířit svoji výzdobu. Pokud potřebujete zabavit děti a zároveň nechcete zahlcovat domácnost plastem z Číny, jste tady správně. 

My jsme použili na vzduchu schnoucí bílou modelovací hlínu, ale s trochou snahy uspějete třeba i s Vizovickým těstem, které si vyrobíte z doma běžných surovin. Nebojte, dnes nebudeme potřebovat extra nadání na tvarování zvířátek, postačí nám vykrajovátka.


 

 

Hmotu/těsto vyválíme a vykrajujeme tvary tak, jak jsme zvyklí při pečení. Perníčky po jednom kuse, linecké s dírkou zespodu navlhčíme a přilepíme k dílku bez díry. Hotové "cukroví" necháme uschnout a ztvrdnout, poté je dotvoříme vodovkami tak, aby vypadalo jako to skutečné. Polevu na perníčcích můžeme namalovat, nebo rozmícháme hmotu s vodou tak, aby se dala vytlačovat ze zdobičky a perníčky ozdobíme, jako obyčejně. Po finálním zaschnutí ozdoby ošetříme bezbarvým lakem.

Nakonec jsem na spodní stranu přilepila tavnou pistolí kus drátu ve tvaru U a zápichy např. do adventního věnce, jsou hotové.

Žádné komentáře:

Okomentovat